Cases

OASE biedt eerste hulp bij supportvragen aan proximus

De klassieke opleiding wordt vervangen door learning-on-the-go.

In de telecomsector is de digitale transformatie aan een sterke opmars bezig. Bijbenen met die nieuwe ontwikkelingen vergt niet alleen inspanningen op technologisch vlak, maar ook de nodige begeleiding voor de eindgebruiker. Daarom schakelde Proximus het online videoplatform OASE in voor zijn medewerkers.

12.000 OASE-gebruikers

Dat de digitale ontwikkelingen met rasse schreden naderen, merken ze bij Proximus vooral aan het veranderende consumentengedrag. Om hun leiderspositie te kunnen behouden, beseften ze dat de klantendiensten en de interne werking daarom dringend een digitale boost nodig hadden.

“Als je de buitenwereld wil overtuigen van de voordelen van de digitalisering, moet je zelf ook zoveel mogelijk op die manier werken,” vertelt Iris De Coster, verantwoordelijke voor de ICT-school van de Corporate University van Proximus. “Daarom hakten we de knoop door en besloten we om met Office 365 van Microsoft aan de slag te gaan. Een stevige uitdaging, want in ons bedrijf werken ongeveer 12.000 medewerkers die een licentie kregen op de software.”

Corporate University van Proximus

Tijdens de begeleiding van de medewerkers in het Office 365-avontuur, speelde de Corporate University van Proximus, die interne trainingen organiseert, een cruciale rol. “Door de grootte van ons bedrijf was het onmogelijk om elke medewerker een opleiding te laten volgen,” legt De Coster uit. “Proximus-medewerkers met een specifieke taak, zoals bijvoorbeeld Sharepoint Administrators en enkele honderden zogenoemde Digital Heroes lieten zich uiteindelijk bijscholen. Zij zijn méér dan gemiddeld geïnteresseerd in de digitale wereld en blijven graag op de hoogte van de laatste technologische snufjes.”

Al geloven ze bij het telecombedrijf dat elke medewerker de kans moet krijgen om zich bij te scholen. “Daarom hebben we besloten om de meer dan 1.000 “how to”-video’s van het online videoplatform OASE te integreren in de werkomgeving van al onze Proximus-collega’s.”

Volgens ons is het efficiënter om nieuwe kennis op te doen in dezelfde omgeving als waarin je die kennis uiteindelijk zal moeten gebruiken.

Iris De Coster, verantwoordelijke voor de ICT-school binnen de Corporate University van Proximus

OASE in Nederlands en Frans

Bij Proximus is OASE alvast meer dan goedgekeurd. “Een van de troeven van OASE is dat het een SaaS-product is dat ze zelf onderhouden en verder aanvullen”, zegt De Coster. “Dat de video’s zowel in het Nederlands als in het Frans beschikbaar zijn, helpt natuurlijk ook enorm.” Bovendien vindt De Coster het platform een absolute must om zelfstandig de tools te leren gebruiken. “Als een collega even niet goed weet hoe je nu precies iets doet in de nieuwe versie van Office 365, dan krijgt hij/zij het antwoord te horen op OASE,” besluit ze.

Check out our other cases