1.000 Aquafin-medewerkers winnen tijd dankzij OASE

 

Een absolute meerwaarde is dat OASE volledig op maat beschikbaar is.

Aquafin migreerde in oktober 2017 naar Windows 10 van Microsoft. Om die nieuwe software vlot op de werkvloer te integreren, schakelde de waterzuiveringsmaatschappij het online videoplatform OASE in. OASE bevat meer dan 1.000 korte ‘how to’-video’s over Office 365 en Windows 10, waardoor de werknemers vanaf nu zelfstandig hun kennis kunnen bijschaven. Door over te stappen naar die microlearning-methode, winnen ze kostbare tijd.

Om de digitale transformatie bij te benen, zijn investeringen in nieuwe technologieën een must. Dat beseffen ze ook bij Aquafin. In oktober 2017 besloten ze daarom naar Windows 10 van Microsoft over te schakelen. Al is de implementatie van een nieuwe technologie pas echt een meerwaarde als élke medewerker er ook blindelings mee kan werken. “Bij de introductie van nieuwe software, willen we dat onze collega’s er dus zo snel mogelijk mee aan de slag gaan”, zegt Vincent Nuytemans, opleidingscoach bij Aquafin. “Daarom schakelden we een maand later het online videoplatform OASE in.”

Blended learning met OASE

Door de komst van OASE, luidde Aquafin meteen ook een nieuwe leermethode in: blended learning. In die leerstrategie stappen de medewerkers gedeeltelijk van klassikale opleidingen af en schakelen ze over naar een digitale leeromgeving om hun kennis bij te schaven. Die online leerstrategie geeft hun de kans om op eigen houtje en volledig op eigen tempo de schatten van Windows 10 te ontdekken.

“Vroeger kregen onze collega’s bij de introductie van nieuwe software een hele dag klassikale opleiding. Met een beetje geluk pikten ze daarin ook de kennis op die ze nodig hadden”, legt Vincent Nuytemans uit. “Het voordeel van OASE is dat de Aquafin-werknemers nu veel sneller die specifieke informatie terugvinden. Dankzij de korte instructievideo’s krijgen ze onmiddellijk een concreet antwoord op hun vraag en kunnen ze dus ook snel verderwerken. Ze verliezen geen kostbare tijd meer.”

Het is heel handig dat we ook video’s van onze eigen bedrijfsspecifieke software op OASE kunnen plaatsen.

Vincent Nuytemans, opleidingscoach bij Aquafin

OASE op maat van Aquafin

Vooral de video’s over OneNote en Excel scoren goed bij de Aquafin-medewerkers. “Onze collega’s zijn verrast door het gevarieerde aanbod van OASE én door de snelheid waaraan ze een antwoord krijgen op hun vraag”. Al heeft het online platform nog andere voordelen volgens Vincent. “We spelen niet enkel kort op de bal. Leren is bij ons nu ook gemakkelijker, leuker en veel efficiënter geworden”, vult hij aan. “Een absolute meerwaarde is dat OASE volledig op maat beschikbaar is. We kunnen op het platform ook video’s van onze eigen bedrijfsspecifieke software plaatsen”, besluit Nuytemans.
 

Lees onze andere cases

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden