Continental kiest met OASE voor een snelle adoptie van Office 365

In 2018 besliste Continental om de overstap naar Office 365 over een andere boeg te gooien. Zo zocht de Duitse bandenfabrikant naar een vernieuwende manier om de Microsoft-tool te introduceren op de werkvloer. “We kozen niet voor louter technische trainingen, maar wel voor een interactief changetraject waarin leren op eigen tempo centraal staat: MO 365, Your New Work Style”, zegt Wend De Pelsmaeker, HR-manager bij Continental Benelux. “Hierbij vormde het online kennisplatform OASE een belangrijk onderdeel.”

127 gevolgde leertrajecten

Het volstaat niet om een migratie naar Office 365 zonder meer in te plannen. Daar zijn ze zich bij Continental Benelux ten volle van bewust. “Office 365 omvat de volledige leefwereld van onze medewerkers. Als onze collega’s de basistools zoals OneNote, Outlook, en OneDrive niet goed leren gebruiken, daalt de productiviteit”, vertelt Wend De Pelsmaeker. IT-bedrijf Xylos stippelde daarom een changetraject uit met interactieve workshops, Digital Coaches en zijn online kennisplatform OASE.

 “We waren al geabonneerd op OASE omdat we het platform al eens hadden ingeschakeld voor onze Windows 10-migratie. Toen zagen we aan het lage opkomstpercentage dat onze medewerkers niet happig waren op de klassikale trainingen. OASE bood met zijn microlearningformule een ideaal leeralternatief aan. En dat doet het platform ook tijdens ons huidig MO-traject. Zo werden de instructievideo’s van OASE al meer dan 300 keer bekeken en volgden onze medewerkers al meer dan 127 leertrajecten”, gaat Wend De Pelsmaeker verder.

We kozen niet voor louter technische trainingen, maar wel voor een interactief changetraject waarin leren op eigen tempo centraal staat: MO 365, Your New Work Style

Wend De Pelsmaeker, HR Manager chez Continental Benelux

OASE als KPI

“Het voordeel van OASE is dat de medewerkers zich eender waar en wanneer kunnen bijscholen met de korte instructievideo’s. Bovendien spelen ze bij Xylos en het OASE-team kort op de bal, waardoor de samenwerking vlot verloopt.” Volgens Wend blijft de grootste uitdaging vooral om voldoende awareness te creëren rond het platform. “Daarom stimuleerden we bijvoorbeeld onze sales-collega’s met een OASE-KPI en lanceerden we een werknemerstestimonial om anderen warm te maken voor de tool”, besluit hij.
 

Lees onze andere cases

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden