OASE zorgde voor gemoedsrust tijdens de Office 365 migratie bij Hénallux

Het OASE verhaal van Hénallux startte met een migratie naar Office 365. Om ervoor te zorgen dat die transitie vlot zou verlopen, moest iedereen binnen de organisatie de juiste skills aanleren om de Office tools correct te gebruiken. Het bedrijf realiseerde zich al snel dat ze extra ondersteuning nodig hadden, en riep de hulp in van OASE.

Hénallux trainer Geneviève Marchal and IT manager Willem Kuypers vertellen hier over hun OASE ervaring. Ze hebben zelfs extra tips die ze graag met je willen delen.

Naar een succesvolle Office 365 migratie

Hénallux leerde OASE kennen via hun Microsoft contact voor hoger onderwijs. Destijds wilden ze migreren naar Office 365. Om van de migratie een succes te maken, moesten ze ervoor zorgen dat iedereen in de organisatie wist hoe de nieuwe Office apps en functies werken. Van nieuwe tools als Teams tot de meest recente functionaliteiten waarmee je aloude applicaties efficiënter kan gebruiken… Hénallux realiseerde dat extra ondersteuning broodnodig was. OASE was de perfecte match om het bedrijf vlot door het migratieproces te leiden.

“Ons initieel doel met OASE was om het administratieve personeel te ondersteunen, zodat ze alle nieuwe en aangepaste Office 365 applicaties konden gebruiken,” vertelt Geneviève Marchal, trainer bij Hénallux. “Het platform gaf ons echt gemoedsrust: we moesten niet alles zelf uitzoeken. OASE zorgde voor de nodige begeleiding, precies wanneer we die nodig hadden.”

De implementatie van het OASE platform bij Hénallux is een succes te noemen. De administratieve medewerkers raakten snel vertrouwd met de nieuwe applicaties, en gebruiken ze om hun werk efficiënter uit te voeren. Bovendien kregen ze meer zelfvertrouwen, niet alleen wanneer ze de tools gebruiken, maar ook wanneer ze zelf antwoorden opzoeken.

Het gebruik van het OASE platform oversteeg de verwachtingen

Al snel merkte Hénallux dat naast het ondersteunend personeel ook de lesgevers OASE begonnen te gebruiken. De informatica leerkrachten rekenden op het platform om hun lessen te ondersteunen, studenten vielen terug op OASE om buiten hun lessen antwoorden te zoeken op specifieke vragen.

Voor Hénallux zijn dit de belangrijkste voordelen die OASE biedt:

  • De geverifieerde inhoud wordt constant bijgewerkt.
  • De informatie is binnen handbereik, exact wanneer gebruikers die nodig hebben.
  • Het platform biedt een enorm gebruiksgemak.
  • De interface is gebruiksvriendelijk.
  • De snelheid waarmee je de informatie vindt die je zoekt overstijgt de verwachtingen.

Onze medewerkers kregen meer zelfvertrouwen, niet alleen wanneer ze de O365 tools gebruiken, maar ook wanneer ze zelf antwoorden opzoeken.

3 tips en tricks van een klant

“We lanceerden OASE in een soort wervelwind, want alles moest heel snel geïmplementeerd worden nog voor de start van de migratie,” vertelt Geneviève. “Terugkijkend, en als we denken aan hoe we intussen soortgelijke projecten aanpakken, hadden we baat kunnen hebben bij een beter uitrol- en communicatieplan. Er is altijd ruimte voor verbetering, en we leren iets nieuws bij elke implementatie. Daarom delen we graag enkele tips vanuit onze eigen ervaring:

  • Communiceer vaak en via verschillende kanalen.
  • Deel getuigenissen. Wanneer mensen zien dat een collega de tool al gebruikt, voelen ze zich vaak zekerder om het zelf ook uit te proberen. Dat werkt zelfs beter dan een tutorial gemaakt door een expert of manager.
  • Plan infosessies voor gebruikers om op een toegankelijke manier kennis te maken met het platform.”

Ontdek onze andere cases

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden