P&V kiest voor flexibele samenwerking en centraliseert bedrijfsinformatie op OASE

Overstappen naar Office 365 vergt begeleiding op maat voor wie er elke dag mee gaat werken. Daarom koos verzekeraar P&V in maart 2018 voor OASE. Meer nog, om van het online videoplatform een vaste waarde te maken, neemt het bedrijf doorheen het jaar uiteenlopende initiatieven om zijn 2.000 actieve eindgebruikers te betrekken in het moderne werkplekverhaal. Met OASE kunnen ze niet alleen meer dan 1.000 instructievideo’s over Office 365 bekijken, maar ook bedrijfsspecifieke content.

Van eigen ticketingsysteem tot bedrijfsbeveiliging

Naast webinars volgen, instructievideo’s bekijken en leertrajecten opstellen, kan je op OASE ook informatie over bedrijfsspecifieke applicaties uploaden. En van die optie maakt P&V gretig gebruik. Zo kunnen de medewerkers naast de makkelijk verteerbare Office 365-video’s ook video’s raadplegen over het rapporteren van incidenten in hun ticketingsysteem, over de aanvraagprocedure voor thuiswerk én over alle wachtwoordvereisten.

FAQ-vragen aan helpdesk onder de loep

Dat OASE meer en meer deel uitmaakt van het P&V-bedrijfsleven staat als een paal boven water. P&V gaat er niet alleen creatief mee aan de slag door eigen videomateriaal toe te voegen, het bedrijf neemt binnenkort ook een survey af bij zijn medewerkers om alle noden en vragen in kaart te brengen. Bovendien staat er een leersessie op het programma die de meest gestelde vragen aan de helpdesk grondig onder de loep neemt.
 

Lees onze andere cases

Deze website gebruikt cookies om jou de beste website-ervaring te bieden